Drumul verde

Apoș - Copșa Mare

Copșa Mare, sat monument UNESCO, ni se deschide cu toate secretele lui spuse și nespuse, într-o vale îngustă și spectaculoasă. Casa parohială ne deschide porțile, iar gazda ne servește un prânz care începe cu pâine cu untură și ceapă și se încheie cu un minunat tort cu brânză care ne va face să zâmbim ca niște copii răsfățați de părinți.

Și asta nu e tot. Urmează să gustăm niște miere. Preotul din sat, apicultor vestit și mare pictor de icoane pe sticlă, ne va răspunde la orice întrebare care ne frământă – și nu doar despre miere și pictură.

Apoi ca un rămas bun, ne urcăm în turnul care străjuiește valea Copșei Mari, pentru a o admira în toată splendoarea ei din cel mai înalt punct.

Acasă ne așteaptă un foc de tabără cu un grătar și o noapte în jurul focului.

Vom vorbi despre Demi, Vauxy, Zaraza, Leilah, Șoc, Bambina sau Vera, vajnicii noștri cai care ne-au umplut inimile de bucurie în această săptămână și despre care vom povesti celor de acasă.

Dimineață vă așteaptă pachețelele cu bunătățuri pentru drum, “merindea”, ca să nu vă ia foamea pe avion. Mașina așteaptă să vă ducă către casă, la cei dragi și, de ce nu, către noile aventuri care vă așteaptă!